March 17, 2009

Camping Bkt Cerakah

adalah hari yang sangat sangat sangat penat tapi sangat seneronok! hahaha bertempat di Bukit Cerakah. 49 peserta. about 30 seniors. bapak ramai duh. aku jd camp commander yg tak berape nk muncol je. haha just bgtau lps ni buat ape psni buat ape, macam tolong² azim and amir as pembantu la konon. *dorang jadi camp comander pn xpe kot :p haha. but thanks to seniors & juniors kerana memberi commitment ;)


Master


1st day - 14Mac
bangun pagi gosok gigi basuh muka dan mandi. haha awal² lagi da semangat g amek nasi lemak untuk budak camping tu makan. dalam kol8 camtu gerak. lastu teros g SRAI sebab budak² kumpol situ. sampai sama ngan Fara. huhu lame x jmpe Fara. then aku and muiz gerak dulu sebab nak tuka pass masuk kereta coz aku bawak diff car dgn ape yg telah di daftar tu. then beli tiket masuk untuk budak² yang bayar last minute tu. adeyh. lame la jugak tunggu kt stu sebab bus prob la salah jalan la. adoy. gerak Bkt Cerakah yang dalam Shah Alam ni pn tara tau ka? adoy ai. bus sampai je, budak turun, Mai nangis. pelik. rupanya sebab Wani nk pindah skola. SMS Seri Puteri. ala kt KL je Mai. lek lek. nanti idong merah. gagagaga then gerak ke tapak tempat nak camp tu lah. bahagi kumpulan Ice Breaking makan LDK bla bla bla Mira pulak nangis. ingatkan sedih pasal ape tah, terantuk muka ngan mamat mane tah. bengkak oh. hee sian Mira. malam Night Walk. ingatkan jaoh, dekat je. ade budak nangis, ade budak patah balik, takot. lelaki plak tu. then kumpul kat Empangan Air Kuning, Super Senior bising², aku malas masuk campur. x minat becakap, x minat nak bising². then bgtau objecive Night Walk ni. haih then tido 3jam.


2nd day - 15Mac
bangun bout 7am. malas join activity pagi. lepak dalam chalet. err jap! ade Jungle Tracking ke?? ke jogging je? lol. pastu entah ape dorang buat activity, tepukan nyanyian permainan LDk sume² tu lah. petang Sharol Palai aku Alan Azhar Muiz Fara Aismat Azim Faris Gopal Gomal Shami Hakim g survey track Jungle Tracking untuk pagi Isnin, bapak jaoh bai. start kat Empangan Air Kuning, masok hutan, bergerak dengan pantas sampai la kt Empangan Air Baru, ada orang pancing ikan. cool gak oh. Faris Azhar Muiz n sape tah lagi kene pacat. balik masuk hutan lain plak. bergerak dengan pantas sebab hari nk hujan. ble da renyai² lari la. perjalanan masih jauh. hujan makin lebat. rintangan makin mencabar. tembus kat seberang Empangan Air Kuning. perjalan lebih kurang 1jam setengah la kot untuk beberape orang ni yang bergerak pantas dan kemudian berlari. penat gila babi. sampai camp site, Shahrol belanja air. huhu. masuk kolam free. then naik balik sebab petir. takot. gaga. budak² buat LDK je sbb nak buat aktiviti, hujan lebat, cakap guna haler pn x dgr. magrib, g amek Od kt depan, g minum jap kt Seksyen8. huhu. masuk siap², kelua balik, Alan nak sangat bawak band set. bawak pn x cukop. xpe la asal boleh main kn. malam kebudayaan xbrape dpt nk tgk, sbb bz setting barang. each group perform, then senior form3-5 pn buat persembahan jugak. then Live Band from us. Alan as drummer, Azhar as Guitarist, Muiz as Bassist and Azam as Vox :p start dengan Intro, then aku masuk untuk Situasi, cover version of Hero yang band asalnya adalah Dahlia By the Stairs (DBS) yang tgh hold sbb busy & berjauhan. then dorang main lagu ape² tah, Cikgu zainal nyanyi lagu Hati Emas, last song main lagu Konflik dari Komplot. lepas malam tu ingat nak buat Sayang Salmah or Fikri kata Saya Sayang Slakmah. hahahhaa. tapi cekgu x bagi, takot budak tido lmbt. tp tido lmbt gak la sebab buat Cikgu ku Sayang. 4orang budak kene bercerita kat depan sorang² sambil kitorang berkomplotan kenekan diorg. kesian Fatin aka kecik. sesak nafas pulak sebab lemah semangat. sorry Fatin. after that bla bla pasal objecive activity tu. then tido 4jam.

hottogo
video
*gambar kurang memuaskan
sebab guna cam hp lopek je

3rd day - 16Mac
Sume bangun lambat. aku da bgn da 650am tu. tapi tido balik. Alan kejot 8+am. basuh muka, g lua ngan Azhar amek roti canai, breakfast untuk sume orang. balik², budak² tengah buat ape tah, then bincang activity seterusnya dengan seniors. tak jadi buat Jungle Tracking sebab takot lama + bahaya. so buat Explorace je. banyak lepak kt Checkpoint Mira n Syarif je sebab checkpoint lain macam bosan je :p then packing, terjon swimming pool. main Capkalicap n battle Goreng Pisang ngan junior. kitorang menang weh! hahahah. pastu g Rumah Empat Muism. gile cool. sejuk! musim bunga. wangi! haha. buat gila skit kt dalam tu. kelua, sambil tunggu bus nak ke luar, men Capkalicap. best! hahaha. Wani asek buat bende same je. adoy ai. haha Muiz pulak asek kantoi je ble time nak bangun. gaga. sampai kt depan, Mira claim dia punya ice-cream da tertangguh dua tahun kot. tapi dia tgh makan ice-cream. so x bli la untuk dia. then pulang la ke Seksyen19. pulang barang² budak yang tertinggal. tinggal la tudung awek mane tah tak claim plak. bagi ibu aku je la. hahaha. then hantar Mira Wanie n Bakhtiar as Mira xde transport and Wani n Bakhtiar tu dok dkt² rumah je. Azureen dah hilang. ingat nak ajak tumpang sekali. pastu lupa lagi nak blanje Mira ice-cream. hahaha..


Rumah Empat Muism
(currently Muism Bunga)


* oh ya! sesape yang ade pic n vid tu, mari berkongsi dengan saya :p
thanks to Lydia dengan gambar²

11 comments:

  1. haha...kan orang dah kata orang x retii nk start..haha..siyan abang muiz..stuck je time bangun..haha.. :p

    ReplyDelete
  2. berat. x brape nak boleh bangun cepat :p

    ReplyDelete
  3. bile nk letak gambar amsyar pulak.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. cehh..azamm jahatt..bgtau abang muiz!haha..
    'abang muiz tgk azammm!'..hahah :p

    ReplyDelete
  5. ceh. knp muiz je ada 'abang'? azam alan azhar xde abang. cis :p

    ReplyDelete
  6. haa bestbest.
    azam if nak pic tgk blog lydia yaa :)

    ReplyDelete
  7. haha..abang muiz special sikit..hahah..x lahh..ntah haritu wani panggil abang azam n sape ntah kate pelik..so x panggil arr..azhar mmg x panggil abg..n alan panggil Ckg Alan kut kdg2..tu la cerita nyerr.. ;)

    ReplyDelete
  8. Ahahaha kelakar :D Eh Mira nangis tu tak payah la, malu oh! Jatuh saham. Ahaha. Hm ice cream jgn buat buat lupa, sat lg org tuntut dengan bunga bungaa sekali. 2 tahun tuu!

    ReplyDelete
  9. bunga? bunga = tax or bunga = flowers? :p

    ReplyDelete
  10. Eh tax tau. Hm okayy la plus flowers. Ahaha :D

    ReplyDelete
  11. fara ade kasi pndrive gmba2 camp kt azha. haha nk upload kt myspace ssh la! klo azam nk pndrive gtau fara.

    ReplyDelete